Jongeren van nu? Vakmensen van de toekomst

Goed opgeleid technisch personeel is nu al schaars en de verwachting is dat in de komende jaren duizenden technici nodig zijn om in de groeiende behoefte te voorzien. Er zijn te weinig goed geschoolde technische jongeren om al die vacatures te vervullen. Daarom organiseert TechNet Amstel & Venen activiteiten om jongeren te laten zien en ervaren hoe boeiend techniek is en dat het goede kansen biedt op aantrekkelijke banen.

TechNet Amstel & Venen enthousiasmeert jongeren voor techniek

TechNet Amstel & Venen is een enthousiast netwerk van meer dan 120  bedrijven, vier middelbare scholen en gemeenten in De Ronde Venen, Nieuwkoop en Uithoorn. In dit netwerk werken zij samen aan activiteiten om jongeren kennis te laten maken met techniek.

4e Techniek Driedaagse van 5-7 november 2019

In november 2019 vindt de vierde Techniek Driedaagse plaats. In 20178 namen meer dan 3.000 basisscholieren en brugklassers deel aan workshops die bijna 120 lokale ondernemers voor hen organiseerden. De jongeren leerden een autoband verwisselen, zelf een sleutelbos maken, een computerspelletje programmeren, robots en 3D-printers bekijken, een muurtje metselen en nog veel meer. De Open Avond werd bezocht door ca. 1.500 leerlingen en ouders. De vele enthousiaste reacties van de kinderen, leerkrachten en deelnemende bedrijven is een prachtige drijfveer om in november 2019 de 4e Techniek Driedaagse te organiseren.

Nog meer techniekactiviteiten voor jongeren

Naast de Techniek Driedaagse organiseert TechNet Amstel & Venen techniekwedstrijden, ontmoetingen voor bedrijven en scholen, alsmede Techniek Xperiences; gastlessen en bedrijfsbezoeken.

Meer weten? Meedoen?

Kijk op www.technetamstelenvenen.nl voor meer informatie of bel Karin Wateler van VerbindingWerkt. Zij verzorgt de projectcoördinatie van TechNet Amstel & Venen. U bereikt haar op: 06 20 09 55 52 of door te mailen naar info@technetamstelenvenen.nl