Jongeren van nu? Vakmensen van de toekomst

Goed opgeleid technisch personeel is al schaars en de verwachting is dat in de komende jaren duizenden technici nodig zijn om in de groeiende behoefte te voorzien. Er zijn te weinig goed geschoolde technische jongeren om al die vacatures te vervullen. Daarom organiseert TechNet Amstel & Venen activiteiten om jongeren te laten zien en ervaren hoe boeiend techniek is en dat het goede kansen biedt op aantrekkelijke banen.

TechNet Amstel & Venen enthousiasmeert jongeren voor techniek

TechNet Amstel & Venen is een enthousiast netwerk van meer dan 120  bedrijven, middelbare scholen en gemeenten in Aalsmeer, De Ronde Venen, Nieuwkoop en Uithoorn. In dit netwerk werken zij samen aan activiteiten om jongeren kennis te laten maken met techniek.

Techniek Driedaagse 

In november 2019 vond de vierde Techniek Driedaagse plaats. Meer dan 3.000 basisscholieren en brugklassers namen deel aan workshops die bijna 120 lokale ondernemers voor hen organiseerden. De jongeren leerden een autoband verwisselen, plastic recyclen, een sleutelbos maken, een computerspelletje programmeren, robots en 3D-printers bekijken, een muurtje metselen en nog veel meer. De Open Avond werd bezocht door ca. 1.700 leerlingen en ouders. De vele enthousiaste reacties van de kinderen, leerkrachten en deelnemende bedrijven is een prachtige drijfveer om op 9, 10 en 11 november 2021 de 5e Techniek Driedaagse te organiseren.

Nog meer techniekactiviteiten voor jongeren

Naast de Techniek Driedaagse organiseert TechNet Amstel & Venen techniekwedstrijden, techniekmiddagen, gastlessen en bedrijfsbezoeken. En nieuw in schooljaar 2020-2021; de Tech=Tof Quiz.

Meer weten? Meedoen?

Kijk op www.technetamstelenvenen.nl voor meer informatie of bel Karin Wateler van VerbindingWerkt. Zij verzorgt de projectcoördinatie van TechNet Amstel & Venen. U bereikt haar op: 06 20 09 55 52 of door te mailen naar info@technetamstelenvenen.nl