Veen en Amstelland On Stage laat leerlingen bedrijven ontmoeten

Veen en Amstelland On Stage is een loopbaanoriëntatieproject waarbij 800 vmbo-leerlingen uit De Ronde Venen, Aalsmeer, Amstelveen en Uithoorn kennismaken met het bedrijfsleven. In dit project onderzoeken ze welke beroepen er zijn, leren zichzelf presenteren en ‘solliciteren’ voor de Doe Dagen. Dan brengen ze werkbezoeken aan bedrijven van hun keuze zodat ze kunnen ervaren hoe de praktijk er uitziet.

On Stage in 2021

On Stage zal dit jaar in een iets andere vorm plaatsvinden. Want waar het Beroepenfeest On Stage eigenlijk een fysieke ontmoeting is tussen beroepsbeoefenaren en leerlingen, is voor dit jaar een digitaal alternatief ontwikkeld: Digimatch, een online aanmeldstap. Daarnaast zijn de Doe Dagen op 1 en 7 juni. Hoewel er niets gaat boven de persoonlijke ontmoetingen op het échte Beroepenfeest, kunnen we hiermee de leerlingen dit schooljaar toch helpen bij hun loopbaankeuze en bedrijven in contact brengen met de medewerkers van de toekomst.

Sfeer proeven van een Beroepenfeest?

Kijk de video van het Beroepenfeest in 2019.

Denken over je toekomst mag een feest zijn!

VMBO-leerlingen moeten op jonge leeftijd al belangrijke keuzes maken. Docenten spelen daar een belangrijke rol in maar kunnen dat niet alleen. Ouders en ondernemers kunnen hier ook aan bijdragen. En bij On Stage wordt dat op een feestelijke manier gedaan, want denken over je toekomst mag een feest zijn. Vakfocus en toekomstperspectief is ook een motivatie voor jongeren tijdens de middelbare schooltijd.

Doe mee en meld u aan!

Heeft u een leuk beroep en wilt u met VMBO-leerlingen hierover in gesprek? De automonteur tot advocaat is welkom, want ‘Alles mag je worden. Behalve ongelukkig. Beloofd?’. Doe mee en meld u aan als beroepsbeoefenaar, via www.veenenamstellandonstage.nl.

Toekomstdromen delen met de leerlingen is een feestelijke manier om uw toekomstige medewerkers en collega’s te helpen bij een goede beroepskeuze.

VerbindingWerkt verzorgt de projectcoördinatie van Veen en Amstelland On Stage. Meer weten? Stuur een mail naar: mail@veenenamstellandonstage.nl.