Veen en Amstelland On Stage laat leerlingen bedrijven ontmoeten

 

VMBO-leerlingen van het VeenLanden College, Praktijkschool Uithoorn en het Thamen staat iets moois te wachten in 2019. Voor het eerst wordt On Stage, het landelijke beroepsoriëntatieproject voor VMBO-ers, georganiseerd in de regio De Ronde Venen en Uithoorn.  Het Beroepenfeest van Veen en Amstelland On Stage zal op 11 februari 2019 plaatsvinden in Sporthal De Phoenix in Mijdrecht. 

Bij Veen en Amstelland On Stage maken VMBO-ers kennis met beroepen. In persoonlijke ontmoetingen met beroepsbeoefenaren leert de leerling meer over het vak of beroep van een professional. Tijdens het Beroepenfeest worden afspraken gemaakt voor een werkbezoek op de Doe Dag 5 maart 2019. Ter voorbereiding maakt de leerling op school visitekaartjes en krijgt o.a. de leerlingtraining junior netwerken.

rh160310-220.jpg   rh160310-213.jpg 

Denken over je toekomst mag een feest zijn!

VMBO-leerlingen moeten op jonge leeftijd al belangrijke keuzes maken. Docenten spelen daar een belangrijke rol in maar kunnen dat niet alleen. Ouders en ondernemers kunnen hier ook aan bijdragen. En bij On Stage wordt dat op een feestelijke manier gedaan, want denken over je toekomst mag een feest zijn. Vakfocus en toekomstperspectief is ook een motivatie voor jongeren tijdens de middelbare schooltijd.

Doe mee en meld u aan!

Heeft u een leuk beroep en wilt u met VMBO-leerlingen hierover in gesprek? De automonteur tot advocaat is welkom, want ‘Alles mag je worden. Behalve ongelukkig. Beloofd?’. Doe mee en meld u aan als beroepsbeoefenaar, via www.veenenamstellandonstage.nl.

Toekomstdromen delen met de leerlingen van het ThamenPraktijkschool Uithoorn en het VeenLanden College is een feestelijke manier om uw toekomstige medewerkers en collega’s te helpen bij een goede beroepskeuze.

VerbindingWerkt verzorgt de projectcoördinatie van Veen en Amstelland On Stage