Nieuws overzicht

In deze nieuwsrubriek vindt u nieuwsberichten van VerbindingWerkt en 
projecten waarvan VerbindingWerkt de coördinatie verzorgt.

 

Volop enthousiasme voor techniek na Tech=Tof Quiz 22 maart 2021

Leuke filmpjes! Goede vragen! En, wat is techniek toch leuk! Het is een greep uit de reacties van zowel leerlingen als ouders na het spelen van de Tech=Tof Quiz. Met deze quiz - waarin een groot aantal jonge, lokale technici vertelt over hun veelzijdige werk - waren tevens mooie prijzen te winnen. Zowel voor scholen als voor de thuisdeelnemers.

Lees meer
Digimatch als alternatief voor Beroepenfeest On Stage 01 februari 2021

Het fysieke Beroepenfeest van VMBO On Stage kan vanwege corona geen doorgang vinden. Dat is jammer, maar er is een alternatief: Digimatch. Leerlingen leggen digitaal contact met bedrijven en ‘solliciteren’ voor de Doe Dag. Zo kunnen zij zich ook in deze tijd oriënteren op hun mogelijkheden en kunnen bedrijven contact maken met hun potentiële medewerkers van de toekomst.

Lees meer
Géén Techniek Driedaagse, wél Techniek Experiences 28 september 2020

Techniekmiddagen in het technieklokaal van de middelbare scholen, een Techniekwedstrijd, Technieklessen en een Tech-is-Tof Quiz: dát is het programma van de Techniek Experiences 2020-2021. Dit programma is samengesteld omdat het coronavirus het niet mogelijk maakt om de Techniek Driedaagse te laten doorgaan. Om scholen te blijven ondersteunen in het geven van techniekonderwijs bedacht TechNet Amstel & Venen dit alternatief.

Lees meer
Bruisende 2e editie van Beroepenfeest On Stage 09 maart 2020

Wat doet een advocaat? Hoe ontdek je of je liever de zorg in wil of iets met dieren wilt doen? Bijna achthonderd leerlingen van het VeenLanden College, Wellant College Westplas mavo, Praktijkschool Uithoorn en Vakcollege Thamen gingen tijdens de tweede editie van Beroepenfeest Veen en Amstelland On Stage op 3 maart enthousiast in gesprek met bijna tweehonderd beroepsbeoefenaren om op zoek te gaan naar de antwoorden op hun vragen.

Lees meer
Training 'Het geheim goede gastles of bedrijfsbezoek' 16 december 2019

Een gastles of bedrijfsbezoek waardoor jongeren enthousiast worden over techniek. Daarvoor is meer nodig dan passie voor je vak. Hoe speel je in op de belevingswereld en interesses van de leerlingen? Hoe spreek je hen aan in begrijpelijke taal? Hoe kun je hen boeien en nieuwsgierig maken? Jet-Net en TechNet bieden in de regio Amstel & Venen kosteloos de training ‘het geheim van een goede gastles of bedrijfsbezoek’ aan.

Lees meer