Laat vmbo-leerlingen kennismaken met uw beroep

11 januari 2019

Automonteur, dronepiloot of schoonheidsspecialiste: voor vmbo-leerlingen zijn legio beroepen die zij later kunnen beoefenen. Om hen daarop te wijzen organiseert Veen & Amstelland On Stage op 11 februari een groots Beroepenfeest. Negentig beroepen zijn al vertegenwoordigd, maar de organisatie streeft voor tweehonderd. Aanmelden kan nog steeds. Dát is nog eens een goed voornemen.

VMBO On Stage is een beroepenoriëntatieproject waarbij meer dan achthonderd vmbo-leerlingen van scholengemeenschap Thamen, Praktijkschool Uithoorn en het VeenLanden College kennismaken met het werkveld. Voor ondernemers en medewerkers van bedrijven is dat dé kans om te laten zien wat hun beroep of bedrijf deze doelgroep te bieden heeft en om potentiële medewerkers of collega’s van de toekomst te ontmoeten. “Op het Beroepenfeest op 11 februari gaan betrokken ondernemers en enthousiaste vakmensen met de leerlingen in gesprek en vertellen over hun beroep, hun werkdag en ervaringen uit de praktijk’’, legt projectleider Karin Wateler uit. “Gekleed in de beroepskleding en omringd door materialen geven zij een beeld van hun werk. Als het klikt worden visitekaartjes uitgewisseld en afspraken gemaakt voor de Doe Dag.” Tijdens de Doe Dag op 5 maart ervaren de leerlingen het beroep in de praktijk. “De leerlingen lopen een ochtend of een middag mee op het bedrijf. Ze kunnen een opdracht maken of een casus oplossen. Het is niet voor niets een Doe Dag; de leerlingen kijken ernaar uit de handen uit de mouwen te steken.’’

mtw4849.jpg foto-flyer-1.jpg

Informatiebijeenkomst

Om ondernemers en werknemers zo goed mogelijk voor te bereiden op het Beroepenfeest en de Doe Dag, organiseert Veen en Amstelland On Stage een informatiebijeenkomst op 24 januari, van 16.30 tot 18.00 uur in scholengemeenschap Thamen in Uithoorn Daar wordt de laatste informatie gedeeld, is uitgebreid gelegenheid tot het stellen van vragen en kunnen ondernemers en werknemers elkaar inspireren met goede tips en ideëen.

Aanmelden

Inmiddels hebben ruim negentig professionals zich aangemeld voor Veen en Amstelland On Stage, maar we streven naar tweehonderd. Zo zoeken we nog enthousiaste fotografen, binnenhuisarchitecten, nagelstylisten, artsen dierenverzorgers en nog veel meer. Wie realiseert de goede voornemens meteen en meld zich aan? www.veenenamstellandonstage.nl.

Foto 1: Michel ter Wolbeek

Bron: Veen en Amstelland On Stage

Naar het overzicht