TechNet Amstel & Venen

Volop enthousiasme voor techniek na Tech=Tof Quiz 22 maart 2021

Leuke filmpjes! Goede vragen! En, wat is techniek toch leuk! Het is een greep uit de reacties van zowel leerlingen als ouders na het spelen van de Tech=Tof Quiz. Met deze quiz - waarin een groot aantal jonge, lokale technici vertelt over hun veelzijdige werk - waren tevens mooie prijzen te winnen. Zowel voor scholen als voor de thuisdeelnemers.

Lees meer
Géén Techniek Driedaagse, wél Techniek Experiences 28 september 2020

Techniekmiddagen in het technieklokaal van de middelbare scholen, een Techniekwedstrijd, Technieklessen en een Tech-is-Tof Quiz: dát is het programma van de Techniek Experiences 2020-2021. Dit programma is samengesteld omdat het coronavirus het niet mogelijk maakt om de Techniek Driedaagse te laten doorgaan. Om scholen te blijven ondersteunen in het geven van techniekonderwijs bedacht TechNet Amstel & Venen dit alternatief.

Lees meer
Training 'Het geheim goede gastles of bedrijfsbezoek' 16 december 2019

Een gastles of bedrijfsbezoek waardoor jongeren enthousiast worden over techniek. Daarvoor is meer nodig dan passie voor je vak. Hoe speel je in op de belevingswereld en interesses van de leerlingen? Hoe spreek je hen aan in begrijpelijke taal? Hoe kun je hen boeien en nieuwsgierig maken? Jet-Net en TechNet bieden in de regio Amstel & Venen kosteloos de training ‘het geheim van een goede gastles of bedrijfsbezoek’ aan.

Lees meer